فناوران- وزیر ارتباطات دیروز در نخستین برنامه خود با تیموسوینی وزیر امور خارجه فنلاند دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار واعظی با بیان فضای جدیدی که در روابط با کشورهای مختلف ازجمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ازجمله فنلاند به وجود آمده است، گفت: به دنبال تحولات جدید در فضای پساتحریم و ضرورت توسعه همکاری همه جانبه با کشورهای دارای تکنولوژی در زمینه های مختلف ازجمله حوزه ICT هستیم.
وی افزود: شرکت های فنلاندی با توجه به سابقه و تجربه حضور در ایران می توانند بهره برداری لازم را از این همکاری مشترک به دست آورند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: شرکت های فنلاندی با توجه به مزیت های متعدد بازار ایران ازجمله ظرفیت های بازار داخلی و همچنین وجود نیروی متخصص و جوان در حوزه ICT می توانند میزان سرمایه گذاری را در ایران افزایش دهند.
واعظی گفت: یکی از مدل های کلیدی برای حضور موثر شرکت های فنلاندی در ایران حمایت های مالی و بانکی و تامین منابع اعتباری در راستای این همکاری هاست.
تیموسوینی نیز در این دیدار با بیان نقش مثبت ایران در تحولات منطقه ای گفت: سفر رییس جمهور کشورش به ایران می تواند در چارچوب توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری و پیشبرد روابط نقش موثری داشته باشد.
وی همچنین گفت: دولت فنلادند از پیشرفت همکاری ها در بخش دولتی و خصوصی حمایت خواهد کرد و از بهره گیری از مکانیزم های لازم در این زمینه دریغ نخواهد کرد.
مذاکره با وزیر ارتباطات فنلاند
برنامه دیگر واعظی دیدار با آنا برنر، وزیر ارتباطات و حمل و نقل فنلاند بود که در این ملاقات دو طرف ضمن اعلام آمادگی برای گسترش همکاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر همکاری های بخش خصوصی دو کشور تاکید کردند.
واعظی در این دیدار ضمن ارایه گزارشی از نقش و جایگاه حوزه ICT در توسعه کشور به عنوان یک سیاست مبنایی دولت اعلام کرد: دولت ها برای تقویت بخش خصوصی و تامین منابع مالی و بانکی نیز نقش اساسی دارند.
وی با بیان اینکه منابع بانکی کشور فنلاند برای اعطای خط اعتباری به شرکت های مهم ازجمله شرکت نوکیا می تواند برای سرمایه گذاری و تولید مشترک در داخل ایران تاثیرگذار باشد، گفت: کشور ایران آمادگی کافی دارد تا از این همکاری بهره برداری لازم را به دست آورد، البته این موضوع ابتدا باید توسط دولت فنلاند بررسی و نتیجه آن به ما منعکس شود.
در ادامه این دیدار نیز برنر، وزیر ارتباطات و حمل و نقل فنلاند گفت: ما نیز به عنوان نماینده دولت آمادگی داریم در تمامی زمینه های ارتباطی ازجمله دولت الکترونیکی و امنیت شبکه که امروز نقش مهم و اساسی در هر کشور دارد، همکاری های لازم را انجام دهیم.
وی افزود: همچنین در دیجیتالی کردن خدمات بیشتر به مردم دو کشور در زمینه های سلامت، حمل و نقل، آموزش و فراهم کردن فرصت های جدید تبادل داده ها و همچنین خدمات موبایل آمادگی لازم را برای همکاری مشترک اعلام می کنیم.
وی بیان کرد: امروزه داده ها به عنوان سرمایه نقد کشورهای دنیا به حساب می آیند و باید آن ها را با رعایت و صلاح و منافع کشورها تبادل کرد.
وزیر ارتباطات و حمل و نقل فنلاند از آمادگی این کشور برای مبادله اطلاعات با ایران خبر داد و گفت: با توجه به سفر رییس جمهور فنلاند در آینده ای نزدیک به ایران مایل هستیم که نقش شرکت های فنلاندی و حضور فعال تر آنها در بازار حوزه ICT ایران ازجمله توسعه زیرساخت ها افزایش پیدا کند.
وی همچنین خواستار همکاری های آموزشی و دانشگاهی دو کشور در زمینه نوآوری و فناوری های جدید ارتباطی و شرکت های استارتاپ شد که نقش مهم و قابل توجهی در بازار کسب و کار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارند.
بازدید از نوکیا
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس به دیدار از شرکت نوکیا پرداخت و با بیان اینکه بازار ایران، تنها بازار فروش کالا و خرید تجهیزات نیست، گفت: بازنگری در سیاست های شرکت های مذکور و ایجاد افزوده ازجمله بومی سازی تولید با مشارکت متخصصان و نیروی کار داخلی ایران یک ضرورت به حساب می آید.
در این دیدار واعظی ضمن مذاکره با مقامات شرکت نوکیا با توجه به سابقه طولانی حضور این شرکت در فعالیت های اقتصادی و صنعتی با شرکت های مخابراتی و ارتباطی کشور ایران از آخرین دستاوردهای تکنولوژی این شرکت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید به عمل آورد.
واعظی در این دیدار با اعلام اینکه که ما از شرکت هایی که مایل به انتقال تکنولوژی و اجرای پروژه های مشترک و بومی سازی تولیدات برای بازارهای منطقه ای و کشور باشند، استقبال می کنیم گفت: با توجه به سابقه و تجربه طولانی شرکت نوکیا در بازار ایران برای توسعه این همکاری لازم است بتواند با همکاری و حمایت های دولت فنلاند نسبت به تامین منابع مالی پروژه های موردنظر با شرکت های دولتی و خصوصی حوزه ICT از جمله اپراتورهای فعال ایرانی موردنظر، حضور خود را در بازار رقابتی ایران با لحاظ شاخصه های تعیین شده در کشور برای سرمایه گذاری تثبیت
کند.
وی گفت: بازار ایران صرفا بازار فروش کالا و خرید تجهیزات نبوده و در فضای ایجادشده و استقبال شرکت های معتبر متقاضی در حوزهICT، بازنگری در سیاست های شرکت های مذکور و ایجاد افزوده ازجمله بومی سازی تولید با مشارکت متخصصان و نیروی کار داخلی ایران یک ضرورت به حساب می آید.
شرکت نوکیا از بزرگ ترین شرکت های حاضر در بازار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات و شبکه موبایل با بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته است.