01/09/1403  
 
سه شنبه, ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ ۱۴:۱۸ ۳۴
طبقه بندی:
  • صنفی
  • اخبار سازمان
چچ
 نخستین همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان» آغاز شد

با حضور مقامات بلند پایه ایرانی و خارجی

نخستین همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان» آغاز شد

آیین گشایش نخستین همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی زبانان» با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، حصا جابر وزیر ارتباطات قطر، نصرالله جهانگرد رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، نزار زاکا دبیرکل اتحادیه تشکل های ICT عرب و دیگر میهمانان داخلی و خارجی این همایش برگزار شد.

محمود واعظی، وزیر ارتباط و فناوری اطلاعات در این همایش گفت: آن چه که در این همایش اتفاق افتاده است، همه حاصل ابتکار و تلاش مجموعه‌ای از بخش خصوصی است. رییس جمهور در وعده‌های انتخاباتی‌اش اعلام کرده بود این دولت بنا دارد کار مردم را به دست خود مردم برساند و از بخش خصوصی حمایت کند و وارد تصدی‌گری نشود. این همایش نشان دهنده برآورده شدن این وعده و آرزوست.
وی افزود: خوشبختانه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به عنوان مقوم دیدگاه حمایت از بخش خصوصی در اواخر سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد. سیاست‌ها توجه ویژه‌ای به بخش خصوصی، تولیدات داخلی، پژوهشی داخلی و کمک دولت به صادرات دارد.
کاظم آیت‌اللهی رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز در این همایش با بیان اینکه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات با توسعه اینترنت و افزایش پهنای باند ارتباط عمیقی دارد گفت:  با استیلای روزافزون فضای مجازی بر فضای حقیقی که امر اجتناب ناپذیری است، این ضرورت به وجود می‌آید که جوامع از موهبت اینترنت به درستی استفاده کنند.
وی افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات تنها فناوری است که علاوه بر آن که توجه به آن از بعد توسعه ضروری است، با زندگی اجتماعی نیز ارتباط دارد و امروز کسب کار و فرایند اجتماعی را سراغ نداریم که از ICT جدا باشد.
رییس سازمان نصر کشور با تاکید بر اینکه ایران در زمینه فناوری ارتباطات دارای پتانسیل‌های بالایی است گفت: علاوه بر نیروی انسانی، موقعیت کشور نیز ایجاب می‌کند که برای پیشبرد برنامه‌های بالادستی بیش از پیش از فناوری ارتباطی بهره‌مند شویم.
آیت‌اللهی گفت:‌ برای اینکه بتوانیم به مقام نخست منطقه در سند چشم‌انداز 1404 دست یابیم باید از اینترنت استفاده صحیح داشته باشیم.
وی به نقش فعالیت‌های فرهنگی در زمینه شناخت وجوه اینترنت  پرداخت و گفت: اینترنت و پهنای باند شاهرگ اصلی فناوری ICT است. در حال حاضر اکثریت جامعه اذعان می‌کنند که فعالیت‌های اینترنتی باید ادامه پیدا کند و اگر کسانی هستند که هنوز با اینترنت احساس تعارض می کنند لازم است این برنامه‌های فرهنگی پیگیری شود تا این افراد متوجه شوند که راهی جز همراهی با موهبت‌های اینترنت وجود ندارد.
وی با تاکید بر نقش سازمان نظام صنفی رایانه ای در شناخت بهتر فناوری اطلاعات و ابعاد آن گفت: در حال حاضر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در همه استان‌ها تشکیل شده است و با همکاری بیش از 10 هزار عضو تلاش می‌کنیم با هم‌افزایی اندیشه‌ها، مسیر توسعه را رونق بخشیم.
آیت‌اللهی افزود: هرچند که در دولت یازدهم و با حمایت‌های وزیر ارتباطات، با سرعت زیاد حرکت‌هایی انجام شده اما فکر می‌کنیم لازم است این اقدامات چندین برابر شود تا دسترسی به اینترنت و پهنای باند بیش از پیش رونق گیرد.
رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور گفت: در برگزاری این همایش به دنبال تعامل بیشتر و هم‌افزا با عموم کشورها هستیم و امیدواریم در دوره‌های بعدی این رویداد، در صدور ویزا و تسهیلات لازم اقدامات مناسب‌تری انجام شود تا میزبان کشورهای دیگر نیز باشیم.
وی در مورد برنامه‌های این همایش دو روزه نیز گفت: در حاشیه این رویداد چند نشست تخصصی با موضوعات تبیین ابعاد مختلف اینترنت و جایگاه آن در توسعه اقتصادی، نقش اینترنت در تولید ناخالص ملی و رسیدن به توسعه پایدار برگزار خواهد شد. همچنین نشست انجمن راهبری اینترنت فارسی‌زبانان (IGF)، نشست اعضای سازمان تخصیص IP منطقه و خاورمیانه برگزار می‌شود. همچنین پیرو صحبت رییس جمهور مبنی بر ترویج خط و زبان فارسی در فضای مجازی، نشستی با این موضوع نیز برگزار می‌شود.
آیت‌اللهی افزود:‌ برگزاری جایزه چالش نوآورانه، و جایزه مسوولیت اجتماعی شرکت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات دیگر برنامه‌های جانبی این رویداد است.
در ادامه این مراسم نزار زاکا دبیرکل اتحادیه تشکل های ICT عرب با بیان اینکه برگزاری همایش فناوری اطلاعات و ارتباطات فارسی زبانان می‌تواند فرصتی برای تمام کشورهای منطقه در حوزه IT باشد گفت: این کشورها می‌توانند با حضور در این همایش‌ها و رایزنی درباره مسایل ارتباطی، برای توسعه اقتصادی کشورشان گام بردارند.
وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش جلب مشارکت تمامی کشورهای منطقه و خاورمیانه برای همکاری با یکدیگر است گفت: با همفکری در این همایش‌ها، هدف اصلی ما رسیدن به همکاری مشترک و تدوین سیاست‌های ارتباطی یکسان در منطقه است.
 

منبع:
آدرس کوتاه شده: